Chiftelute De Vitel Cu Pilaf Si Sos De Rosii Cu Busuioc
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chiftelutele:
- 1 kg carne de vitel
-1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 3 cartofi
- 2 oua
- 2-3 linguri de faina
- vegeta
-piper
Carnea o tocam impreuna cu ceapa, cartofii si usturoiul. Obtinem o pasta la care m-ai adaugam vegeta , piper, ouale si faina. Amestecam bine totul si trecem la modelat chiftelutele pe care le prajim in ulei.
Sosul:
-100 ml bulion
-3 catei de usturoi
- cateva frunze de busuioc
- vegeta
Punem la calit usturoiul si il stingem cu putina apa, dupa care adaugam bulionul, busuiocul si vegeta. Lasam sa clocoteasca cateva minute si apoi e gata.
Pilaful:
- o cana de orez
- o ceapa
- vegeta
- piper
Punem ceapa la calit. O stingem cu apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul bine spalat,apoi vegeta si piperul. Il lasam sa clocoteasca cateva minute dupa care oprim focul.