Chiftelute De Vita Marinate
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Ptr. chiftelute:
500 g carne de vitel tocata
1 legatura mica marar
1 legatura mica patrunjel
2 fire ceapa verde
3 catei usturoi pisati
2 oua mici
sare
piper
Ptr. marinata:
500 ml suc de rosii cu pulpa
2 cepe rosii
1 catel usturoi ras
60 ml vin roze
1 lingura otet de mere
2 foi dafin
1 varf cutit cimbru
sare
fulgi de ardei iute
Am amestecat toate ingredientele pentru chiftelute, le-am dat o forma rotunda, apoi le-am prajit in ulei, fara a le lasa sa se rumeneasca. Le-am scos pe un platou, pe un servet de hartie pentru a absorbi grasimea.
Pentru sos: intr-o cratita am pus la calit ceapa tocata marunt si usturoiul ras. Am adaugat o cana de apa si am lasat pana s-a inmuiat ceapa, apoi am pus sucul de rosii, vinul, otetul si restul condimentelor. Am lasat sa fiarba cca 15-20 de minute.
Intr-un vas de ceramica (incalzit in prealabil in cuptor) am pus o parte din sos, apoi chiftelutele si restul de sos. Am dat la cuptor pentru 30 de minute.
Am servit chiftelutele alaturi de piure de cartofi si muraturi.
Pofta buna