contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftelute De Stiuca Cu Garnitura De Paste De Orez, Surimi Si Alge Marine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O rețetă delicioasă și foarte ușor de făcut.
Ca dovadă, am refăcut aceast preparat după 1 an și jumătate (adică chiftelele de știucă) cu altă garnitură (tăiței de orez și batoane de surimi). De data asta cu un alt joc de gusturi și arome!
Căci, bucatăreala e mereu o joacă pentru a găsi deliciul preparatelor!

Ingrediente:
2 știuci (căci au fost mai mici decât data trecută)
1 ceapă mare albă, tocată mărunt
1 ou
2 linguri de pesmet
2 lingurițe de semințe de susan
50-70 g de alge deshidratate (cresc de 3 ori în volum după hidratare)
4 căței de usturoi tocați mărunt
1 lingură de ulei de măsline
1 lingură de oțet balsamic
½ pungă (sau mai puțin) de paste de orez
10 bucăți de surimi
50g de unt
¼ de lămâie (zeama de la)
½ linguriță de ulei de susan
¼ morcov mai măricel, ras
1 ardei iute roșu, tăiat felii subțiri în diagonală
1 ceapă verde tăiată subțire
sare și piper după gust
Preparare:
Știucile (căci am avut 2 știuci de cca. 500g fiecare), le-am curățat de solzi, de intestine, le-am tăiat capetele, le-am spălat bine și apoi le-am filetat (am mai arătat cum se face asta în alte rețete și nu mai revin).
Dezosăm de oasele mari, cât de mult putem. Mai ales oasele mari!
Fileurile astfel obținute le băgăm întrun blender și tocam carnea. În blender mai puteți adăuga ceapa, mărarul, pătrunjelul și un pic de miez de pâine albă puțin înmuiate în lapte (chifteluțele o să iasă mai ”pufoase”!).
Adăugăm întrun bol carnea tocată cu ierburi, dăm un praf de sare și unul de piper, spargem un ou și-l punem peste conținut și ne apucăm cu mânuțele alea două să amestecăm totul până omogenizăm bine!


Pregătim pe un fund de lemn puțin pesmet și semințele de susan.

Carnea tocată omogenizată, o facem chifteluțe. De voi depinde ce dimensiune îi dați!

Între timp, pregătim și restul de preparate.
Salata de alge:
Algele se hidratează în apă (preferabil ca apa să fie caldă) pentru cel puțin 30 de minute.
Când s-au hidratat, se scot din vas, se scurg de apă, se amestecă cu usturoiul tocat mărunt, cu uleiul de măsline și se stropesc cu oțetul balsamic. Amestecăm totul bine. Gustați și dacă considerați că mai trebuie ceva, acum e timpul să corectați gustul salatei în funcție de gusturile voastre. 
Nu uitați să asezonați cu sare și piper!
Surimi:
Stickurile de surimi le tăiați în două.
Le prăjiți ușor întro tigaie în care ați pus unt. Când sunt aproape gata, turnați zeama de lămâie peste ele în tigaie. Sosul format în tigaie se va folosi la stropirea bucăților de surimi după montajul în farfurie. E foarte delicios!
Pastele de orez:
Pastele, ca și algele uscate se hidratează cu apă fierbine, pentru min. 30 de minute.
Se scot după hidratare, se scurg de apă și întro tigaie cu puțin ulei încins se prăjesc 1-2 minute cu legumele tocate mărunt.
La sfârșit, turnăm peste ele uleiul de susan care îi v-a da o aromă fină de afumătură.
Chifteluțele:
Întro tigaie cu ulei încins, prăjim chifteluțele pregătite. 
Când s-au rumenit pe ambele părți uniform, le scoatem întrun bol cu o hârtie absorbantă, pentru a scoate surplusul de ulei din ele.

Montajul pe farfurie nu e complicat: 
5 chifteluțe lângă care adăugăm câteva bastonașe de surimi și pastele de orez cu legume.
Salata de alge marine o punem întrun bol mic separat.


Chifteluțe de știucă cu surimi și alge marine ... Done!

POFTĂBUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE: