contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftelute De Sfecla Rosie Cu Feta Si Porumb

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

P1080012

Ne trebuie: 1/2 sfecla rosie, 1 canuta de faina, 1 ou, 5 linguri pesmet, sare, 1/2 ceapa rosie, 1 graunte usturoi,boabe de porumb fiert dulce, o bucatica de branza Feta.

Se fierbe sfecla rosie curatata de coaja si taiata cubulete.Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul feliute si apoi adaugam si cubuletele de sfecla rosie fiarta si mai lasam putin pe foc amestecand.Luam acest amestec si il pasam in blender.Apoi adaugam faina, un praf de sare si un ou batut. Amestecam bine si cu mainele umezite cu apa formam chiftelute.Incingem cuptorul si pregatim o tava mare cu hartie de copt pe ea.Chiftelutele formate le tavalim prin pesmet si apoi le asezam frumos pe tava pe hartia de copt.Le lasam la cuptor pana se rumenesc pe o parte si le intoarcem si pe cealalta.Le scoatem cand sunt gata si le servim fie asa simple fie sectionate pe jumatate si umplute cu branza feta si cate un bob de porumb.
Celalata jumatate se poate coace in cuptor si se poate face salata cu sos de otet si boabe de porumb si patrunjel deasupra.

Am facut aceasta reteta intrucat stiu ca sfecla rosie este foarta buna pentru sanatate insa gustul ei prea puternic de radacina de pamant nu imi placea asa simplu si am incercat sa gasesc o cale de a o manca cu gustul schimbat si asa mi-a placut.

P1080019P1080021


Articol recomandat de epurasha2bb.blog.gustos.ro