Chiftelute De Pui
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Reteta e usoara si lasa loc de improvizatii :).
Ingrediente:
1 piept mai mic de pui
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
2 oua
sare, piper, boia
putin patrunjel verde ( eu nu am avut deci nu am pus)
faina, pesmet, ulei
Taiem pieptul felii, apoi il batem putin si il prajim pe gratar. Il lasam sa se raceasca si il tocam. Adaugam ceapa si usturoiul tocat, 1 ou ( eu am pus 2 albusuri ramase de la ciorba ), verdeata, sare, piper, boia. Amestecam bine apoi formam bile de marimea unei nuci care le dam prin faina, ou batut si pesmet, apoi le prajim in ulei incins intorcandu-le mereu pe o parte si pe alta sa se rumeneasca frumos.
Ca sa lucrati mai repede procedati asa; prima data faceti bilele , le asezati pe un platou, apoi le dati prin faina pe fiecare , iar le puneti pe platou si la sfarsit prin ou si pesmet si le puneti pe platou. La sfarsit doar le prajiti.
Se scot pe un servet absorbant.
Servim ca atare sau in cazul meu cu sos de smantana si ciuperci si cartofi natur. Daca doriti, puteti pune in interiorul fiecareia putina branza . Eu m-am grabit si am renuntat :).