Chiftelute De Pui La Cuptor
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chiftelutele sunt foarte gustoase si sanatoase. Nu se compara cu cele prajite in ulei. Carnea de pui se poate inlocui cu carne de vita, porc sau amestec.
Ingrediente (pentru 2-3 persoane):
- 250 g carne tocata de pui
- 1 ceapa
- 1-2 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 pastranac
- 1 dovlecel (optional)
- 1 cartof mic
- 1 bucatica de telina
- 1 ou
- 2-3 linguri de pesmet
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1/2 legatura marar si 1/2 legatura patrunjel
- sare, piper (optional)
Toate legumele se dau prin razatoarea mica, exceptand cartoful care se da prin cea mare. Se amesteca cu carnea tocata si cu oul, verdeata tocata foarte marunt. Se adauga pesmetul. Astfel, compozitia va deveni mai tare si va putea fi modelata.
Se formeaza chiftelutele (ce forma doriti) si se pun intr-o tava cu hartie de copt. Se stropesc cu putin de ulei de masline. Se introduc la cuptor timp de 45 minute, la 180 grade. La jumatatea timpului, se intorc.
Se pot consuma simple sau se poate face separat un sos.
Pofta buna!