Chiftelute De Pui Cu Sos De Marar
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Azi mi-am luat liber sa-mi pun ordine intre retete si mail-uri :). Glumesc, am o gramada de treburi prin casa asa ca am zis ca ar fi bine sa ma si ocup de ele. De gatit, chestii mai usoare si exclus cartofi :)). Reteta de mai jos nu am mai facut-o demult si cum mi-a ramas smantana de la sarbatori am zis sa o folosesc la ceva asa ca am gasit la ce :).
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 ceapa mica
- 1 catele de usturoi
- 1 legatura marar verde
- 1 ou
- 1 felie de paine veche de o zi
- sare, piper
- 150 ml smantana
Tocam carnea de pui , la fel si usutoriul , ceapa si cateva fire de marar. Felia de paine o inmuiem in apa si o stoarcem bine apoi o zdrobim. Punem intr-un bol ingredientele , adaugam oul, sare, piper si amestecam bine.
Cu mana uda formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins. Nu le-am dat prin faina sa nu fie asa grele.
Le scoatem pe un servet de hartie .
Intr-o craticioara punem putin ulei. Separat amestecam smantana cu o lingura de faina si 150 ml lapte . Punem chiftelele in uleiul incins , adaugam amestecul de smantana si amestecam usor. Potrivim de sare si adaugam marar verde tocat.
Lasam 1 minut la foc mic si apoi servim . Eu am facut o garnitura de orez, dar merge la fel de bine cu piure de cartofi sau paste.