contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftelute De Peste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am indraznit sa fac, pentru prima data, chiftelute de peste; am vazut initial o reteta la TV si rezultatul arata asa apetisant, incat ... am procedat intocmai. De maaaaaare ajutor mi-a fost mixerul; altfel ... n-as fi reusit.
Ce am folosit: 3 bucati file pangasius, ceapa verde, un cartof, cam o jumatate cana de faina, un ou, marar mult mult, usturoi verde, sare +piper+cimbru
Cum am facut: am fiert bucatile de peste si le-am lasat sa se raceasca; apoi le-am pus in mixer si am adaugat, aleator si cum mi-a venit in minte ceapa si usturoiul taiate marunt, cartoful dat pe razatoare si scurs, mararul acela mult, sare si piperul, cimbrul din ghiveciul de pe balcon; am amestecat, apoi am pus oul si treptat faina. Inainte sa pun faina am gustat; ma gandeam ca mai trebuie sare; dar nu, insa amestecul - un fel de pasta de peste, nu? - era atat de gustos!!! ca l-am fi mancat asa. Apoi am prajit chiftelutele (pentru ca amestecul e totusi moale, nu pot forma chiftele cu mana, asa ca le-am pus la prajit cu lingura) si le-am pus la scurs pe prosop de hartie.

Garnitura: cartofi natur, din aia vechi, n-am avut noi , cu mujdei de usturoi verde-verde. Suupeeeeeer! Chiftelutele sunt mai pufoase si mai moi decat cele din carne de porc sau pasare.

 

 

Articol recomandat de a - emablog-ema.blogspot.com