Chiftelute De Pasare Cu Sos De Smantana
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...o mancarica exact pe gustul celor mici :)
...mai ales a celor mofturosi sau nu prea dornici de a testa noi gusturi :P
Bogdi meu nu se impaca aproape deloc cu carnea, asa ca in disperare de cauza am inceput sa pun in practica tot felul de combinatii in speranta ca-i voi starni cumva pofta :)))
Ei bine, cu reteta asta am reusit :P
Va urez succes si voua!!! :))
Ingrediente:
- 600 g. carne de pasare (eu -piept de pui :P)
- 2 felii paine alba
- 1 ceapa
- 1 ou
- 100 ml. ulei
- 50 g. faina
- 300 ml. lapte
- 150-200 g. smantana
- 30 g. unt
- sare
- marar/patrunjel
Carnea de pasare se scoate de pe os, painea se inmoaie in putin lapte si se stoarce bine; ceapa (curatata si spalata) se taie marunt si se caleste usor in 2 linguri de ulei, apoi toate se trec prin masina de tocat (eu -la blender :P)
Tocatura se amesteca cu oul crud si sare. Din acst amestec se modeleaza cu mana unsa cu ulei chiftelute mici. Se prajesc in ulei fierbinte:
Se pregateste sosul de smantana: faina se caleste usor in unt, apoi se stinge cu lapte (se adauga treptat, sa nu faca cocoloase...desi daca totusi se arata a fi rebela, o puteti domoli cu mixerul-bat sau o amenintati c-o dati printr-o strecuratoare :D)
Se adauga smantana si se amesteca totul bine. Se adauga sare si se fierbe sosul la foc mic 15-20 de minute. Lasati apoi la o parte pana cand pregatiti garnitura, care la noi de data asta a fost mamaliguta :P
...pe care, in incercarea de a-i pune iubitului meu mic o "farfurie" cat mai atractiva in fata, am inceput sa o sculptez, hi, hi...cam ca si-aici: Gratin cu mamaliga
E reusita si varianta "cu paharul", nu?! :P ...eu ii multumesc din tot sufletul doamnei Anca, prietena mamei, din Danemarca, care m-a rasfatat cu tot felul de cadouri(pe care le veti vedea pe parcurs :P) si evident si cu aceste mici inele la care visam demult :)
Chiftelutele se servesc cu garnitura (la alegere) si sos de smantana presarat cu cascaval ras -varianta pentru copii: Chiftelute Spiderman, cum le-a numit Bogdi :))
...desi, dupa cum ati vazut, v-am lasat ca poza de prezentare portia cu sosul de smantana pudrat cu marar, ca sa nu credeti cumva ca numai cei mici pot fi fascinati de aceasta apetisanta mancarica :))
P.S. Pentru ca sosul de smantana sa nu faca pojghita, treceti un cub de unt deasupra si tineti vasul acoperit pana la servire.
P.P.S. Mi s-a spus (si am vazut with my own eyes :P) ca a fost o mancarica foarte gustoasa!
Reteta preluata din cartea "400 de Retete Culinare pentru Copilul Tau 0-3 ani" de Laurentiu Cernaianu