contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftelute De Naut Cu Cus Cus, Sos De Iaurt Cu Castraveti Murati Si Salata De Varza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:
Pentru chiftelute:
- 300 g de naut boabe sau conserva
- 3 catei de usturoi
- un ou
- boia
- jumatate de ceapa
- patrunjel verde
- frunze de rozmarin
- 100 g seminte de susan
- sare, piper
Pentru sosul de iaurt cu castraveti murati.
- 200 g de iaurt
- frunze de marar verde
- 4 castraveti murati
- 2 linguri de ulei de masline
Boabele de naut daca sunt uscate se pune la inmuiat de seara pana dimineata in apa rece, dupa care le fierbem in apa cu sare bine pana devine moale, daca folosim conserva atunci le strecuram si le punem in robotul de bucatarie, adaugam usturoiul, ceapa, condimentele si oul,

mixam bine bine pana obtinem o pasta.

Intre timp pornim cuptorul, luam o tava il tapetam cu hartie de copt si il ungem cu ulei ... cu mainile umezite formam chiftelute, apoi le tavalim in seminte de susan

si le asezam in tava.

Le introducem in cuptor in jur de 15 min dupa care le scoatem si le intoarcem pe cealalta parte dupa care asezam tava in cuptor pentru inca 15 minute.
Iaurtul se pune intrun castonas se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline, frunzele de marar si cu castravetii taiati cuburi.
Eu am servit chiftelutele cu sos de iaurt iar ca si garnitura am facut cus cus in modul bine cunoscut de toata lumea si salata de varza.



Pofta buna!!!


Articol recomandat de dr-tunde-pantea.blogspot.com

Author:Tunde