Chiftelute De Morcovi
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
O reteta incredibil de gustoasa .Reteta o am de la o amica belgianca.Dar cel mai tare m-am distrat cand mi-am dat seama ca denumirea frantuzeasca,beignets ar proveni de la bain,adica baie.Carevasazica chiftelutele noastre de morcovi s-ar traduce ca imbaiate de morcovi.
INGREDIENTE :
ptr.4 portii :
-500 g morcovi
-3 oua
-6 lg faina
-3-4 firede marar
-3-4 fire de patrunjel
-2 catei de usturoi maruntiti
-sare, piper, dupa gust
-1 lg paprica dulce
-1/2 lg paprica iute (daca va place mai iute)
-ulei
-300 g iaurt gras
-3-4 catei mari de usturoi
-cateva fire de marar
MOD DE PREPARARE :
-se amesteca faina cu ouale
-morcovii se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu faina
-tocati verdeata si usturiul si incorporati-le in amestecul de mai sus
-asezonati cu sare,piper si paprica
-formati chiftelutele si prajitile in ulei fierbinte,aprox 3-4 minute pe fiecare parte
-amestecati iaurtul cu usturoiul zdrobit si cu mararul tocat,sarati dupa gust.
-serviti chiftelutele alaturi de sosul de iaurt.Ca sos mai puteti folosi si tzatziki.