Chiftelute De Mazare
articol scris de Dulceata_de_trandafi blog dulceatadetrandafiri.blogspot.com
- o conserva 500 gr mazare (dupa scurgerea lichidului)
- 2 oua
- o ceapa (eu am avut 5 fire de ceapa verde)
- o lingura de marar
- cimbru, ghimbir, piper, sare
- putina faina
- ulei
Sos:
- 4 linguri de smantana usoara
- o lingura plina de branza topita
- trei degete de branza telemea
- o lingura marar
- 1-2 catei de usturoi
Pentru sos se amesteca toate ingredientele si cu asta am terminat, il punem de-o parte.
Mazarea se pune la fiert in apa suficienta cam 10 min. Apoi se paseaza in blender sau cu mixerul de legume, se adauga 2 oua batute, ceapa tocata marunt, mararul si condimentele. Amestecul omogenizat se da putin la rece (15 min).
Cu o lingura se formeaza in palme chiftelutele si se tavalesc usor printr-un strat fin de faina. In tigaie se incinge uleiul, cam de 2-3 degete cat sa acopere aproape integral chiftelele. Cand uleiul este incins, se cufunda chiftelutele si se tin 5 min, intorcandu-le la jumatea timpului de pe o parte pe alta, pana se rumenesc un pic. Se scot alaturi, pe o farfurie peste care ai pus un servetel, ca sa scurgi surplusul de ulei. Sa ai pofta!
Nota: Ideea acestor chiftelute mi-a venit de pe blogul Laurei Sava, cu modificarile aferente si sosul "inventat" ad-hoc.