contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftelute De Mazare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cum am mai spus si in alte ocazii, din cand in cand, am chef de cate-o pauza de carne si asa au aparut aceste minunate chiftelute. Nu as vrea sa neglijez in discutia asta sosul, pentru ca ar fi nereverentios :). Un amestec interesant intre chiftelutele nisipoase si sosul cremos.

Chiftelute (aprox 15 bucati):
  1. o conserva 500 gr mazare (dupa scurgerea lichidului)
  2. 2 oua
  3. o ceapa (eu am avut 5 fire de ceapa verde)
  4. o lingura de marar
  5. cimbru, ghimbir, piper, sare
  6. putina faina
  7. ulei

Sos:

  1. 4 linguri de smantana usoara
  2. o lingura plina de branza topita
  3. trei degete de branza telemea
  4. o lingura marar
  5. 1-2 catei de usturoi

Pentru sos se amesteca toate ingredientele si cu asta am terminat, il punem de-o parte.
Mazarea se pune la fiert in apa suficienta cam 10 min. Apoi se paseaza in blender sau cu mixerul de legume, se adauga 2 oua batute, ceapa tocata marunt, mararul si condimentele. Amestecul omogenizat se da putin la rece (15 min).
Cu o lingura se formeaza in palme chiftelutele si se tavalesc usor printr-un strat fin de faina. In tigaie se incinge uleiul, cam de 2-3 degete cat sa acopere aproape integral chiftelele. Cand uleiul este incins, se cufunda chiftelutele si se tin 5 min, intorcandu-le la jumatea timpului de pe o parte pe alta, pana se rumenesc un pic. Se scot alaturi, pe o farfurie peste care ai pus un servetel, ca sa scurgi surplusul de ulei. Sa ai pofta!
Nota: Ideea acestor chiftelute mi-a venit de pe blogul Laurei Sava, cu modificarile aferente si sosul "inventat" ad-hoc.

 



Articol recomandat de dulceatadetrandafiri.blogspot.com