Chiftelute De Legume
Sursa Chiftelute de legume
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 250 g cartofi rosii
- 250 g morcovi
- 450 g dovlecei
- 3 fire de marar
- 1/2 legatura ceapa verde
- 2 oua
- 100 g faina
- 2 linguri amidon
- sare, piper, nucsoara
- ulei
- 100 g cascaval ras
Mod de preparare
1. Se curata dovlecei, se taie jumatati si se scobesc de seminte. Se curata si celelate legume si se dau pe razatoarea mare impreuna cu dovlecelul. Se toaca mararul iar ceapa se taie rondele fine. Se stoarce amestecul de legume si se amesteca cu ouale batute, faina, amidon si verdeata. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
2. Se incinge putin ulei in tigaie si se iau cu lingura portii din compozitie. Se rastoarna in tava si se aplatizeaza cu dosul lingurii. Se prajesc pe fiecare parte pana devin aurii. Se incalzeste cuptorul la 200 C. Se pun chiftelutele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se presara deasupra cascaval ras. Se dau la cuptor pentru 5-10 minute, pana cand cascavalul se topeste. Se servesc calde.
comentarii