Chifteluţe De Dovlecei
Sursa Chifteluţe de dovlecei
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
5 dovlecei, o legătură de mărar, 4-5 linguri de făină, 3 ouă, ulei pentru prăjit, sare, piper.
5 dovlecei, o legătură de mărar, 4-5 linguri de făină, 3 ouă, ulei pentru prăjit, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii, se spală şi se dau pe răzătoarea mare.
Se presară sare şi se lasă 15 minute, apoi se scurg de zeama lăsată prin strângere în mână.
Se adaugă ouăle, făina, mărarul spălat şi tocat, sare, piper după gust şi se omogenizează.
Când compoziţia e prea moale, se mai adaugă făină până ce capătă o consistenţă potrivită.
Într-o tigaie cu ulei încins, se pune câte o lingură din compoziţia de dovlecei şi se lasă la prăjit, la foc potrivit, până se rumenesc pe ambele părţi.
Se scot pe o farfurie cu şerveţele pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc calde sau reci.
Poftă bună!