Chiftelute De Cartofi
articol scris de BucatariaAndreei blog andreea.dorobantu.name
Am gasit la Corina foarte multe retete be baza de cartofi pe care am de gand sa le incerc.
Astazi m-am oprit la aceste chiftelute de cartofi care au iesit delicioase.
Este o reteta foarte usoara, pot fi mancate ca atare, cu mujdei de usturoi sau ca si garnitura langa carne sau salata.
Ingrediente: 5-6 cartofi roz, sare, piper, patrunjel, faina cat cuprinde.
Cum am procedat?
Am curatat cartofii, i-am spalat, i-am dat pe razatoarea mare si i-am stors bine bine de apa.
I-am amestecat cu sarea, piperul, patrunjel si am adaugat faina. Legat de cantitatea de faina, eu am pus dupa ochi, pana s-a incoroporat frumos si compozitia nu a mai fost lipicioasa.
Am format chiftelute pe care le-am prajit in ulei incins.
Am servit alaturi de pulpa de curcan la cuptor.