Chiftelute De Cartofi La Gratar
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Si sa continuam aventura cu gratarul primit de la cei de la Grill Society.
In primul rand tebuie sa va spun ca acest gratar imi spulbera prejudecata dupa prejudecata. Dupa ce in postul trecut v-am povestit despre cum gratarul nu mai ramane indelitnicirea barbatului si este foarte usor facut si de o femeie, dupa ce am facut gratare in miez de iarna cat nu am facut toata vara trecuta, am decis sa mai atac un mit: gratarul e doar pentru carnivori! :)
Ei bine nu! :)
Eu am gatit doar garnitura, dar daca aveti rabdare cu mine, am sa va arat cum se pot face mult mai multe bunatati pe un gratar - nu doar fripturi! (desi eu raman fanul lor :))
Mai intai fierbeti cartofii si ii zdrobiti ca pentru pireu. Tocati ceapa si dati usturoiul pe razatoarea fina (sau zdrobiti ca pentru mujdei).
Am amestecat ingredientele in pireu, le-am condimentat dupa gust si le-am pus pe plita de fonta - in cazul meu alaturi de niste pulpe de pui si ardei.
Aceste chiftelute trebuie intoarse, mai ales pentru a se paji pe ambele fete.
Eu le-am servit pe post de garnitura si am adaugat in farfurie si o salata acoperita cu un sos delicios facut de mine din smantana, marar si ...iar usturoi ;)
In primul rand tebuie sa va spun ca acest gratar imi spulbera prejudecata dupa prejudecata. Dupa ce in postul trecut v-am povestit despre cum gratarul nu mai ramane indelitnicirea barbatului si este foarte usor facut si de o femeie, dupa ce am facut gratare in miez de iarna cat nu am facut toata vara trecuta, am decis sa mai atac un mit: gratarul e doar pentru carnivori! :)
Ei bine nu! :)
Eu am gatit doar garnitura, dar daca aveti rabdare cu mine, am sa va arat cum se pot face mult mai multe bunatati pe un gratar - nu doar fripturi! (desi eu raman fanul lor :))
Chiftelute de cartofi
400 gr de pireu de cartofi
2 cepe verzi
3 catei de usturoi
sare
piper
putina faina daca e nevoie sa se mai lege compozitia
400 gr de pireu de cartofi
2 cepe verzi
3 catei de usturoi
sare
piper
putina faina daca e nevoie sa se mai lege compozitia
Mai intai fierbeti cartofii si ii zdrobiti ca pentru pireu. Tocati ceapa si dati usturoiul pe razatoarea fina (sau zdrobiti ca pentru mujdei).
Am amestecat ingredientele in pireu, le-am condimentat dupa gust si le-am pus pe plita de fonta - in cazul meu alaturi de niste pulpe de pui si ardei.
Aceste chiftelute trebuie intoarse, mai ales pentru a se paji pe ambele fete.
Eu le-am servit pe post de garnitura si am adaugat in farfurie si o salata acoperita cu un sos delicios facut de mine din smantana, marar si ...iar usturoi ;)