Chiftelute De Cartofi Cu Kaizer Si Sunca
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Chiftelutele cu cartofi sunt foarte gustoase. Se coc in cuptor asa ca nu ne facem probleme pentru colesterol crescut. INGREDIENTE: 400 g cartofi 100 g faina 1 ceapa mica 1 catel usturoi 1 lingura ulei de masline 50 g cascaval razuit 50 g sunca taiata cubulete mici 50 g kaizer taiate cubulete mici 1 ou marar, patrunjel sare, piper PREPARARE: Fierbem cartofii si ii facem piure. Amestecam pireul cu cascaval, ou, marar si patrunjel. Apoi, se toaca ceapa si usuroiul marunt si se calesc in uleiul de masline. Adaugam in tigaie sunca si kaizerul. Le rumenim putin si apoi le luam de pe foc. Dupa ce se racesc le adaugam peste compozitia de cartofi pisati. Amestecam bine si adaugam faina, sare si piper dupa gust. Obtinem un aluat moale. Cu mainile usor umezite in apa formam niste chiftelute. Le asezam pe o hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru 1h la 180°C. Iata ce a iesit: Pofta buna!