Chiftelute Cu Susan
articol scris de Dulceata_de_trandafi blog dulceatadetrandafiri.blogspot.com
- 500 gr de carne de pui tocata
- 60 gr de paine (circa 4 felii de paine alba)
- jumatate de capatana de usturoi
- optional jumatate de ceapa mare sau o ceapa micuta
- o lingura de marar tocat
- 1 ou
- 100 gr de susan
- sare, piper
- ulei
Feliile de paine se inmoaie pe rand, printr-o miscare scurta de cufundare, intr-un bol cu apa rece si se storc bine. Se pun intr-un castron peste carnea tocata si se paseaza totul cu mixerul vertical. Adaugi oul (crud), usturoiul taiat marunt, mararul, sarea, piperul si amesteci totul bine. Alaturi, intr-o farfurie pui imprastiat susanul. Cu mainile umezite iei din compozitie si modelezi bilute pe care apoi le tavalesti in susan.
Intr-o tigaie incingi ulei cat sa acopere cat mai mult din chiftelute. Cand uleiul e incins cufunzi incet chiftelutele si intorcandu-le din cand in cand de pe o parte pe alta, le tii la prajit cam 10 min. Inainte de a le servi pe un platou, pune-le pe o farfurie tapetata cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei. Pofta buna!