Chifteluţe Cu Susan
Sursa Chifteluţe cu susan
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inca din weekend imi propusesem sa fac chiftelute, dar abia astazi le-a sosit randul.
Initial am vrut sa le fac ca de obicei cu legume mai multe, carne, paine etc, insa pe parcurs mi-am schimbat ideea.
Am fost inspirata si de blogosfera (am vazut pe vreo cateva bloguri chiftelele cu susan zilele trecute) si asa au aparut si chiftelele mele cu susan, alaturi de un piure vesel. :)
Am folosit:
Am tocat fin in robot ceapa, morcovul si usturoiul.
Am amestecat carnea cu legumele, faina, oul, sarea, piperul, mararul tocat marunt.
Pe o farfurie intinsa am pus seminte de susan.
Am format cu mana chiftelute pe care le-am trecut prin susan si le-am pus in ulei la prajit.
Le-am rumenit pe ambele parti apoi le-am scos pe un servetel.
Am servit chiftelutele cu piure de cartofi si sos de rosii (pregatit din pasta de tomate dulce, sare, oregano, busuioc si cateva linguri de apa; am fiert 5 minute si am adaugat marar tocat).
Pofta buna!
Initial am vrut sa le fac ca de obicei cu legume mai multe, carne, paine etc, insa pe parcurs mi-am schimbat ideea.
Am fost inspirata si de blogosfera (am vazut pe vreo cateva bloguri chiftelele cu susan zilele trecute) si asa au aparut si chiftelele mele cu susan, alaturi de un piure vesel. :)
Am folosit:
- 400 gr carne de porc tocata, 1 morcov, 4 catei de usturoi, 1 ceapa, 4-5 fire de marar, 1 ou, 3 linguri de faina, sare, piper, susan, ulei pentru prajit.
Am tocat fin in robot ceapa, morcovul si usturoiul.
Am amestecat carnea cu legumele, faina, oul, sarea, piperul, mararul tocat marunt.
Pe o farfurie intinsa am pus seminte de susan.
Am format cu mana chiftelute pe care le-am trecut prin susan si le-am pus in ulei la prajit.
Le-am rumenit pe ambele parti apoi le-am scos pe un servetel.
Am servit chiftelutele cu piure de cartofi si sos de rosii (pregatit din pasta de tomate dulce, sare, oregano, busuioc si cateva linguri de apa; am fiert 5 minute si am adaugat marar tocat).
Pofta buna!