Chiftelute Cu Sos Tomat
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Ingrediente:
300g carne de porc tocata
200g carne de vita tocata
O ceapa
Un sfert de franzela
O jumatate de cana de lapte
4 linguri de ulei
2 oua
2 linguri de bulion
O lingura de unt
O lingura faina
O lingurita zahar
O legatura marar
O legatura patrunjel
Sare, piper
Mod de pregatire:
Miezul de paine se inmoaie in lapte, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si calita. Se amesteca bine cu carnea tocata, se adauga ouale, verdeata tocata, sare si piper. Se modeleaza cu mana uda, chiftelutele care se rumenesc in ulei.
Faina se caleste in unt, se adauga bulionul si se stinge cu o cana de apa. Se adauga zaharul, sare si piper si se lasa sa se ingroase, dupa care se fierb in acest sos chiftelutele, timp de un sfert de ora. Se poate servi cu piure de cartofi.