contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftelute Cu Sos Marinat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
CHIFTELUTE

1 kg carne tocata de porc
1/2 paine
(uscata)
2 ou
a mari
usturoi pisat

vegeta

sare

faina

ulei pentru prajit

SOSUL
500 ml
bulion
3-4 linguri ulei
1 lingurita zahar

2 foi de dafin

1 1/2 lingura faina

1-2 linguri otet

usturoi

piper

sare
PREPARARE:

Chiftelutele se prepara dupa reteta de
aici
SOSUL
Se pune uleiul la incins intr-o craticioara pe foc, se adauga bulionul si
se lasa sa se caleasca putin. Se toarna cam 3 cani de apa si se lasa sa fiarba cateva minute. Se prepara rantasul din faina si apa, se toarna usor peste sosul de bulion amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase si se lasa in continuare sa fiarba pentru 10-15 minute. Se adauga apoi zaharul, foile de dafin, otetul si chiftelutele, se potriveste sosul de sare si piper, se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se da deoparte si se pune usturoiul pisat. Se serveste cu piure de cartofi sau diverse garnituri.
POFTA BUNA!