Chiftelute Cu Sos Marinat
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
CHIFTELUTE
1 kg carne tocata de porc
1/2 paine (uscata)
2 oua mari
usturoi pisat
vegeta
sare
faina
ulei pentru prajit
SOSUL
500 ml bulion
3-4 linguri ulei
1 lingurita zahar
2 foi de dafin
1 1/2 lingura faina
1-2 linguri otet
usturoi
piper
sare
PREPARARE:
Chiftelutele se prepara dupa reteta de aici
SOSUL
Se pune uleiul la incins intr-o craticioara pe foc, se adauga bulionul si se lasa sa se caleasca putin. Se toarna cam 3 cani de apa si se lasa sa fiarba cateva minute. Se prepara rantasul din faina si apa, se toarna usor peste sosul de bulion amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase si se lasa in continuare sa fiarba pentru 10-15 minute. Se adauga apoi zaharul, foile de dafin, otetul si chiftelutele, se potriveste sosul de sare si piper, se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se da deoparte si se pune usturoiul pisat. Se serveste cu piure de cartofi sau diverse garnituri.
POFTA BUNA!