Chiftelute Cu Sos De Rosii
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
250 g carne tocata (pui si vitel)
2 catei usturoi
60 g faina
1 ou
1 cartof de marime medie sau 2 felii franzela
2 cepe de marime medie – una pentru chiftele, una pentru sos
sare
piper
marar
ulei pentru prajit
frunze de busuioc sau dafin
1 lingurita faina
3 linguri ulei de masline
400 g rosii din conserva
1 morcov ras
2 linguri vin alb
4-5 linguri supa pui (sau apa daca nu aveti supa)
1 lingurita zahar
sare
piper
PREPARARE:
Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata si calita, cartoful si usturoiul date prin masina de tocat, marar, ou, sare si piper.
Framantam cu mana tocatura pana obtinem o pasta omogena, din care modelam bilute pe care le dam prin faina. Le prajim in ulei incins asfel incat sa le rumenim uniform.
Chiftelutele obtinute le punem intr-un vas termorezistent. Pregatim sosul de rosii: calim ceapa si morcovul in ulei de masline, apoi adaugam rosiile pe care le vom zdrobi, supa, zaharul, sare, piper si, lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.
Turnam sosul peste chiftelute, punem frunzele de busuioc si dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 15 minute.
Le servim calde, cu garnitura de cartofi sau paste.
Pofta buna!