Chiftelute Cu Ceapa Si Maioneza
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Ingrediente:
- 1kg carne tocata
- 2 oua
- 1 lingurita delikat
- usturoi
- faina
- sare
- piper
- ulei
- 5 cepe medii
- 3 frunze dafin
- delikatcateva boabe piper (5-6)
- 50 ml otet
- 2-3 linguri zahar
- maioneza din 2 oua (diluata cu 1-2 linguri smantana)
Mod de preparare:
Se pregatete compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul.
Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde . Se prajesc in ulei.
Prepararea cepei:
Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50ml de otet, zaharul(sa fie dulce-acrisoara),delikatul, putina sare, piperul boabe si frunzele de dafin .
In acest timp se curata ceapa si se taie pestisori cat se poate de subtire. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga ceapa si se lasa 3-4 min. (ceapa nu trebuie sa fiarba de mult, doar inmuiata sa fie asa mai transparenta). Se strecoara si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se amesteca cu maioneza . Pe platoul se pun chiftelutele la mijloc si ceapa pe margine, sau cum dorim noi sa le aranjam.
Pofta buna!!!