Chiftelute Crocante De Batog/cod
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am revenit, asa cum va promiteam acum cateva zile, cu varianta prajita a delicioaselor chiftelute de peste :)
...de data asta, parca, si mai gustoase!!!!!!!! :P
Ca sa manance si Bogdi, l-am ametit cum ca sint chiftelute de caracatita, ca-n Grecia :))) ...si culmea a fost, ca intr-adevar aduceau la gust cu caracatita pe gratar pe care am savurat-o cu totii in Asprovalta (unde vom merge, din nou, in vara asta...)
Sa le incercati neaparat, caci sint cu adevarat delicioase!!!
Ingrediente:
- 200-220 g. file de batog sau cod
- 50 g. smantana groasa
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare, piper
- 200 g. foi de placinta
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Scoateti cu 20 de minute inainte de a va apuca de treaba foile de placinta din congelator.
Taiati fileul bucatele mici cu un cutit foarte ascutit (daca folositi peste congelat, lasati-l la decongelat si apoi taiati-l; puneti-l la scurs intr-o strecuratoare pana cand se dezgheata foile de aluat)
Taiati foile de aluat, suprapuse, in fasii cat mai subtiri:
Amestecati bucatelele de peste cu sucul de lamaie si smantana; sarati si piperati dupa gust; din aceasta compozitie formati chiftelute.
Asezati fasiile de aluat pe o farfurie intinsa sau un platou. Luati cate o chifteluta si tavaliti-o usor prin farfurie pana se acopera in totalitate cu fasiute de aluat (daca folositi peste congelat, chiftelutele vor avea tendinta de a se destrama, asa ca inarmati-va cu rabdare :P, si formati chiar voi chiftelutele in palme, presarand la nevoie fasii de aluat deasupra si apasand bine sa adere)
Lasati-le sa se "odihneasca" pana cand se incinge uleiul :P
Prajiti chiftelutele in ulei incins timp de 3-4 minute pentru a le face crocante:
Se servesc cu mare pofta ori calde ori reci, ornate cu felii de lamaie si frunze de patrunjel :)
Noi, fiindca ne-am reamintit cu drag de Grecia, le-am savurat langa o portie mare de tzatziki ;)
...dar se pot servi si alaturi de un sos dulce si iute, cum ar fi acesta:
Amestecati 100 ml. ulei de masline cu 5 linguri otet de vin; adaugati un catel de usturoi taiat, ardei chilli si miere dupa gust.
Foarte gustoase!!! :)