contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifteluțe Coapte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O excelentă rețetă de chiftele care însă nu vor bălti niciodată în ulei. De ce? Pentru că ele se coc în tavă, la cuptor.

Ingrediente:
500 grame de carne de pui, 1 cartof mare, 2 morcovi, 1 ceapă mică, 1/2 rădăcină de țelină, 2 ouă, pătrunjel verde, mărar verde, sare, piper, 50 grame de cașcaval ras.

Mod de preparare:
Carnea de pui se fierbe cam 30 de minute, împreună cu morcovii și țelina.  Se lasă să se răcească puțin, apoi se dau prin mașina de tocat, împreună cu cartoful, ceapa și verdeața. Se înglobează ouăle, se potrivește compoziția de sare și piper și se frământă bine. Se fac chiftele sau bastonașe (după gust) care se așează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul încins, la foc potrivit, cam 10 minute. Se presară cu cașcaval și se mai lasă la copt circa 5 minute.

Mod de servire:
Se servesc calde, ca aperitiv, însoțite de un sos de roșii cu busuioc și cimbru (făcut în casă, evident), sau la felul principal, cu garnitură de piure de cartofi și sos de smântână cu usturoi și mentă.