Chiftelute Arabe Cu Mazare
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute ne-am delectat cu niste chiftelute neasteptat de gustoase, din mazare (si cu ocazia asta mi-am mai golit un pic congelatorul :P), pe care vreau neaparat sa vi le impartasesc si voua, deoarece a mancat si Bogdi, ceea ce pentru mine inseamna totul :)))
Sint gustoase si simple dar si cu sos de branza, pe care am sa vi-l redau mai jos ;)
Ingrediente:
Pentru chiftelute:
- 600 g. mazare la conserva/congelata
- 2 oua
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita coriandru tocat
- 1/2 lingurita chimen
- 1/2 lingurita boia dulce
- sare, piper
- 1 legatura patrunjel
Pentru sosul de branza:
- 50 g. branza sarata de oaie
- 350 g. iaurt
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se lasa sa se scurga mazarea (daca folositi mazare din conserva). Cea congelata se lasa la temperatura camerei sa se decongeleze. Se paseaza cu mixerul vertical:
Se omogenizeaza inauntru ouale. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca si se inglobeaza in piureul obtinut.
Se condimenteaza bine cu coriandru, chimen, boia, sare si piper.
Se spala patrunjelul si se toaca. Se adauga piureului; se amesteca bine. Se da la rece pentru cca. 30 de minute.
Se fac, apoi, din aluatul de mazare bilute care se dau prin faina:
Se prajesc in ulei incins:
...pana cand prind o culoare frumoasa, aurie:
Se lasa sa se scurga bine pe un prosop de bucatarie:
...si se servesc calde sau reci, simple sau cu sos...sint la fel de bune :)
Sosul se prepara foarte usor: branza zdrobita se amesteca impreuna cu iaurtul si patrunjelul maruntit ;)
Asemanatoare (mai mult la culoare :P) cu chiftelutele din urzici :))
P.S. Daca le preparati pentru o masa festiva, asezati-le pe foi de salata, iar sosul de branza serviti-l separat.