Chiftele Suedeze A La Ikea
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
De fapt, ar vrea cei de la Ikea sa aiba asa chiftele. Aceasta reteta le da clasa.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 400 gr de carne tocata amestec porc – vita
- 1 felie de paine
- 50 ml lapte pentru inmuiat painea
- 2 cepe
- un ou
- o legătura de marar
- ardei iute
- sare, piper, delikat
-200 ml smantana lichida (pt gatit)
-50 gr parmezan
Plan de lucru:
- tocam ceapa (sau o dam prin razatoare ) si mararul, adaugam ouale, condimentele, painea inmuiata in lapte si scursa (poza 2)
- amestecam (poza 3), iar apoi formam chiftelele si le dam prin faina (poza 4). Le punem intr-o tigaie cu ulei incins (poza 5), le rumenim pe ambele parti (poza 6) si le scoatem pe un platou, pe care am pus servetele pentru a se scurge de ulei (poza 7)
-punem chiftelutele intr-o tigaie peste care adaugam smantana (poza 8 ), apoi parmezan (poza 9). Lasam pe foc aproximativ 10 minute (poza 10), apoi servim cu garnitura de morcovi (poza 11). Pofta buna!
Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 3 lei/portia (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita