Chiftele Prajite
Sursa Chiftele prajite
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500 g carne tocata amestec vita si porc
2 cepe
Cativa catei de usturoi
1 cartof mic
1 morcov
½ legatura patrunjel
1 ou mare
Vegeta
Cimbru uscat
piper
Alte mirodenii
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei dupa care se amesteca cu carnea, oul, patrunjelul tocat, morcovul si cartoful dati prin masina de tocat. Cine doreste o reteta mai sanatoasa evitati calirea cepei si adaugati-o direct la compozitie.Se potriveste de condimente si sare.Din aceste cantitati ies aproximativ 15 chiftele. Eu cumpar deobicei carne proaspata pe care o toc pe loc. Se amesteca bine si se formeaza chiftelute mai mari sau bilute. Ca sa nu se lipeasca de maini umeziti-va palmele cu apa. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se aseaza pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc atat calde alaturi de un piure de cartofi sau reci cu mustar si paine
500 g carne tocata amestec vita si porc
2 cepe
Cativa catei de usturoi
1 cartof mic
1 morcov
½ legatura patrunjel
1 ou mare
Vegeta
Cimbru uscat
piper
Alte mirodenii
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei dupa care se amesteca cu carnea, oul, patrunjelul tocat, morcovul si cartoful dati prin masina de tocat. Cine doreste o reteta mai sanatoasa evitati calirea cepei si adaugati-o direct la compozitie.Se potriveste de condimente si sare.Din aceste cantitati ies aproximativ 15 chiftele. Eu cumpar deobicei carne proaspata pe care o toc pe loc. Se amesteca bine si se formeaza chiftelute mai mari sau bilute. Ca sa nu se lipeasca de maini umeziti-va palmele cu apa. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se aseaza pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc atat calde alaturi de un piure de cartofi sau reci cu mustar si paine