Chiftele Picante Cu Cartofi Natur
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O reţetă clasică şi mereu “la modă”. Depinde de voi cât de picante vor fi chiftelele.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
- 400 gr de carnea tocată amestec porc – vită
- un cartof
- 2 cepe
- un ou
- o legătură de mărar
- sos picant
- muştar, sare, piper
Plan de lucru:
- tocăm ceapa şi mărarul, răzuim cartoful (poza 2) Atenţie! Scurgeţi-le bine înainte să faceţi compoziţia pentru chiftele.
- spargem oul peste carnea tocată, iar apoi adăugăm ceapa, mărarul şi cartoful (pozele 3 şi 4). Condimentăm cu sos picant (poza 5), muştar (poza 6), sare (poza 7) şi piper (poza 8 )
- amestecăm (poza 9), iar apoi formăm chiftelele şi le dăm prin făină (poza 10)
- le punem într-o tigaie cu ulei încins (poza 11), le rumenim pe ambele părţi (poza 12) şi le mâncăm, cu garnitură de cartofi natur (poza 13)
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 3 lei/porţia (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele
Îndosariat la:A. Mancaruri