contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftele Marinate,ca La Mama Acasa....reteta De La Camelia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


CHIFTELE MARINATE
-250gr carne
-50 gr franzela
-o ceapa nu prea mare(cam 50 gr)
-usturoi batut dupa gust(cam 3 catei)
-sare,piper,marar,un ou
-250-300 ml suc rosii,2 foi dafin,ienibahar
Carnea slab se da de doua ori prin masina de tocat,impreuna cuceapa taiata marunt si calita putin in cam 2 linguri ulei si impreuna cu franzela inmuiata o secunda in apa rece si apoi stoarsa bine.
La aceasta tocatura se adauga oul crud,sare, piper,marar;se mesteca bine;se fac chiftele, care se tavalesc putin in faina.Rezulta cam 15 bucati.Apoi se unge o cratita cam cu 2-3 linguri ulei,se asaza in ea chiftelele,neinghesuite,se stropesc bine cam cu 3 linguri ulei;se dau la cuptor 30- 40 minute, sa se friga si sa se rumeneasca putin.Dupa aceea sucul de rosii se dilueaza putin,sa fie potrivit de acru,sarat;se toarna peste chiftele,cit sa le cuprinda;chiftelele se ridica putin cu virful cutitului;in sos ae adauga foile de dafin,ienibahar,sare.Se lasa la cuptor cam 15 minute,ca sa se formeze sosul si se ridica uleiul.Se servesc calde cu piure de cartofi.
Linga farfuria cu chiftele marinate e o farfurie cu supa(asa era poza) .



Articol recomandat de liligospodini.blogspot.com