contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftele Marinate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vă invităm la chiftele marinate! Un fel de mâncare foarte gustos, dar cam încărcat din punct de vedere caloric:)).
Noi le-am servit cu garnitură de piure.Yamiiiii!

Ingrediente:
1 kg carne tocată (amestec porc+vită)
2 cepe potrivite
2 ouă
1 felie franzelă înmuiată în apă
6 căţei de usturoi
700 ml sos de roşii
sare, piper, 5 foi de dafin
1 legătură pătrunjel 
1 linguriţă făină
ulei pentru prăjit
1. Carnea tocată se pune într-un castron împreună cu pâinea înmuiată în apă şi apoi bine stoarsă, ceapa tocată mărunt şi călită puţin în 3-4 linguri de ulei.
2. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, 2 ouă, 3 căţei de usturoi pisaţi, sare, piper, după gust şi se amestecă bine.
3. Se formează chifteluţele care se prăjesc pe ambele părţi.
4. Într-o cratiţa punem 3-4 linguri de ulei şi adăugăm 3 căţei de usturoi întregi, îi lasăm 1 minut şi îî scoatem.
5. Turnăm sosul de roşii în cratiţă, adăugăm foile de dafin, sare, piper, 1/4 linguriţă de zahăr şi chifteluţele.
6. Se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute, după care amestecăm bine făina cu 3-4 linguri de sos şi lăsăm să fiarbă încă 10 minute.
                                                    Poftă bună!