Chiftele Marinate în Sos De Roșii și Capere
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Da, facem mai întâi chiftelele. Fiecare, cum vrea și cum îi place, nu mă bag. Eu le aveam făcute de ieri.
Așa că am trecut direct la sos:
se călește ușor o ceapă tocată, se toarnă o cană cu apă clocotită și se fierbe pînă e moale. Apa va mai scădea. Adăugăm o cană cu sos de roșii, mai lăsăm să dea cîteva clocotite și strecurăm compoziția.
În acest sos mai adăugăm o linguriță de făină desfăcută cu o ceașcă de apă rece, eventual mai punem sos de roșii sau bulion, apoi potrivim gustul cu sare, piper, zahăr și o linguriță cu oțet. Sosul va fi mai subțirel, ca să poată fierbe și chiftelele în el.
Adăugăm chiftelele și le lăsăm să fiarbă în sos, câteva minute. Punem și o bucată de foaie de dafin.
Presărăm caperele și servim cu ce ne place.
Cu piure de cartofi, merg de minune.