Chiftele Königsberger Klöpse
articol scris de ella-retete blog 1 ella-retete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru sos:
2 linguri de margarina
2 linguri de faina
200 ml smantana
70 g capere
2 linguri de suc de lamaie
250 ml supa de carne
Mod preparare:
Ceapa se taie marunt si se frige in margarina. Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine. Se amesteca ceapa cu carnea tocata, painea, ouale, coaja de lamaie, nucsoara, sare si piper. Se fac chiftelele si se fierb in supa de carne 15 minute la foc potrivit. Se prepara sosul: se prajeste faina in margarina, se ia de pe foc se adauga supa si se amesteca bine, se fierbe 5 minute. Se adauga smantana, caperele, sucul de lamaie si se probeaza de sare. Se pun chiftelele si se mai lasa sa fiarba impreuna 5-10 minute la foc mic.
Reteta recomandata de ella-retete.blogspot.com