Chiftele Din Vinete
Sursa Chiftele din vinete
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Merge de minune si rece si calda, eu am avut intr-un an si pe post de aperitiv la o masa aniversara.
Ramona a folosit vinete oparite si scurse, eu am preferat vinetele coapte, voi puteti folosii ce va place, chiar daca iese ceva fum gustul de vanata coapta pe mine ma imbie mai mult.
Dupa ce am copt vinetele am avut:
~320 gr vinete
60 parmesan ras
2 catei usturoi
1 ou (S)
pesmet
iarba ciorii(Schnittlauch,chives,erba cipollina)
sare
piper
cascaval afumat
Se amesteca vinetele, oul, parmesanul ras, usturoiul si verdeata( puteti pune patrunjel , busuioc, ce va place)
pana se incorporeaza toate si se adauga pesmetul cat sa lege compozitia astfel incat sa devina precum cel de chiftele.In loc de pesmet puteti pune miez de paine.Se condimenteaza cu sare si piper, dar aveti grija cu sarea caci parmesanul contine si el sare.
Se ia o lingura de compozitie si in mijloc se pune un cubulet de cascaval afumat(eu am folosit scamorza affumicata)
si formam chiftelutele pe care le dam prin susan
.
Eu le-am copt in cuptor, dar le puteti prajii si in tigaie.Daca optati pentru cuptor aveti grija sa le coaceti la o temperatura potrivita pentru nu a se topii total cascavalul.Se lasa pana devin aurii.