Chiftele Din Mamaliga
Sursa Chiftele din Mamaliga

articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce facem daca am fiert prea multa mamaliga ? In primul rand nu o aruncam, ci o vom folosi pentru a prepara niste chiftelute delicioase ce le vom folosi ca si garnitura langa orice friptura , mancare cu sos, sau le putem folosi ca fel principal, servit cu sos de rosii .
Ingrediente :
mamaliga rece
1-2 oua crude
patrunjel verde tocat
100-200 gr branza telemea (sau cascaval )
sare, piper alb dupa gust
oua pentru panirat
pesmet, faina
ulei pentru copt
Preparare:
Mamaliga rece o framantam impreuna cu ouale ( adaugati in functie de cantitatea de mamaliga ramasa 1 sau 2 oua , cat sa obtineti o compozitie omogena din care sa puteti forma chiftelute ) , patrunjelul tocat , branza rasa, sare, piper dupa gust. Din compozitia rezultata formam chiftele pe care le vom da prin faina , ou si pesmet dupa care le vom praji in ulei incins .
Le servim alaturi de fripturi , mancaruri cu sos , sau ca atare simple in compania unui sos de rosii .
Pofta buna !!!