Chiftele Din Carne De Pui Cu Cas De Oaie
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am avut dezghetata o bucata de cas de oaie si m-am gindit sa fac niste chiftelute din carne de pui, cu mijloc de cas.
Am tocat pieptul de pui, 1 ceapa, 2 cartofi, am adaugat un pic de paine muiata in apa, un ou, sare, piper, verdeata,usturoi si 2 linguri de ulei de masline.
Aluatul a iesit molcut. In palma am pus o lingura de aluat, in mijloc am pus o bucatica de cas si am avut grija sa o acopar in totalitate cu aluat, dind forma rotunda clasica a chiftelelor. Apoi am dat prin pesmet amestecat cu susan si am prajit in ulei de palmier incins. Ar fi fost mai dietetice si mai bune in cuptor dar cum gazul are o flacara rosiatica si putere ioc, mai bine am facut sus, la flacara, pe aragaz.
Au iesit tare bune, casul de oaie s-a topit in interior si a dat un gust deosebit chiftelelor !