Chiftele Din Carne De Porc
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu mustar, cu ketchup, cu muraturi, cu multa paine, cu multe calorii :) . Va spun sincer ca am vrut sa cumpar conopida azi dar m-am razgandit in magazinul de carne. Reteta e destul de cunoscuta, astept imbunatatiri la ea :) .
Ingrediente:
- 500g carne de porc ( sa fie cu un strop de grasime )
- 1 felie de paine
- 1 ou
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- putin patrujel tocat ( daca va place mararul puteti pune )
- sare, piper
- optional boia dulce
Carnea o tocam sau ii rugam pe cei de la magazin sa ne-o dea prin masina de tocat :). O punem intr-un castron, adaugam felia de paine inmuiata in apa , stoarsa bine si tocata bine ( la mine a fost rupta , scuzeeee ). Adaugam si oul, ceapa tocata si usturoiul, verdeata , sare , piper si v-am scris optional boia. Amestecam cu mana si lasam la rece 30 de minute.
Formam chiftele dupa plac ( mie imi plac mai mici ) si le prajim in ulei incins , la foc potrivit. Le scoatem pe un servet absorbant .
Servim cum am scris si la inceput cu mustar, cu ketchup ....
PP