Chiftele De Vinete La Cuptor (de Post)

articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iar am facut chiftele.:) Avand niste vinete coapte in congelator de care ma tot "impiedicam" am zis sa
le folosesc la ceva. M-am gandit sa preiau modelul celor cu ghebe. Au fost bune, dar nu se pot compara cu cele de ghebe care sunt muuult mai gustoase. O parte din compozitia de chiftele am folosit-o la ceva mai gustos (o sa va arata in curand). :PIngrediente:
- 1 kg vinete coapte
- 150 g morcov (spalat si curatat)
- 100 g stixuri cu susan
- 2 cepe mari (350 g curatate)
- 5 catei de usturoi
- 150 g orez fiert
- 50 g gris
- sare, piper dupa gust
- .............
- 4 lg pesmet + 1 lg faina pentru dat chiftelele
- Stixuri pentru pus chiftelele
Cum procedezi:
1. Pune stixurile intr-un robot si farama-le.
2. Pune ceapa, usturoiul si morcovul in robot separat si pulseaza pana obtii consistenta dorita.
3. Amesteca toate ingredientele intr-un vas incapator.
4. Formeaza chiftele din compozitie si tavaleste-le prin amestecul de pesmet si faina.
5. Pune chiftelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius pentru 20-30 minute.
6. Dupa ce s-au copt lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le transfera pe un platou. Infinge cate un stix in fiecare chiftea.
Pofta buna!
Nota: Poti folosi pesmet in locul stixurilor.