Chiftele De Spanac Si Branza
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca vine primavara si, odata cu ea, vine si abundenta de frunze comestibile, m-am gandit sa fac ceva deosebit din spanac, asa ca am ales chiftelutele !
Am oparit 1 kg de spanac in apa cu sare, l-am lasat sa se raceasca, l-am stors bine si l-am dat prin masina de tocat carne, cu ciurul mare.
Apoi, peste spanacul tocat, am pus 2 oua, sare, piper, 2 linguri zdravene de pesmet macinat fin si 200 grame de cas de oaie razuit marunt. Am modelat chiftelele cu mana unsa de ulei si le-am pus la copt in tava tapetata cu hartie.
Au stat in cuptor cam 30 de minute, pana ce s-au rumenit usor la baza.
Pot fi consumate simple sau cu un piure de cartofi moale si untos alaturi sau langa ceva carne fiarta, prajita , cum vreti si cum puteti !