Chiftele De Pui Cu Sos De Peste
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chiftelutele astea le-am (re) descoperit facand curatenie in "vraful" de poze digitale din calculator, le-am gatit de mai multe ori pe vremea cand tineam Dukan, au o usoara tenta asiatica, au un gust mai....aparte fata de chiftelele cu care suntem obisnuiti dar merg minunat cu paste cu sos de soia si legume chinezesti sau (preferata mea) intr-o chifla in care adaugam si cruditati si un sos fresh (gen Tzatziki).
2 piepti de pui (fara piele) tocaticeapa verde - 1 - 2 fire tocate maruntghimbir - il curatam si-l radem inainte de a-l folosi. Doua lingurite am pus eu dar as recomanda mai degraba sa se puna dupa gust - de pilda mie imi place ghimbirul sa se simta foarte subtilfrunze de coriandru tocate marunt (tot dupa gust)sos de peste (musai dupa gust) - eu am pus o lingura; uneori l-am mai inlocuit cu sos de stridii, un sos care-mi place mie mult2 catei de usturoi curatati si maruntitioptional: legume gen ciuperci, dovlecel rasetc. - chiar si cartofi dar eu nu agreez varianta, se pare ca nu e cea mai buna varianta pentru digestie si....silueta
Daca deja am pregatit toate ingredientele conform celor de mai sus, restul e forte simplu: intr-un bol, amestecam carnea tocata cu ceapa, ghimbirul, usturoiul si coriandrul. Aaugam sosul si-l integram in compozitie, abia apoi mai condimentam dupa gust (eventual ceva piper) - nu de alta dar sosul e destul de sarat si ati putea descoperi pe urma ca va fi...prea sarat. Eu consider ca sosul sareaza suficient, am mai pus niste piper. Cu o mainile umede, rupem in compozitie cantitati mici pe care le modelam ca pe niste chiftele obisnuite. Daca vrem sa folosim chiftelele in sandwich, le putem da o forma plata ca sa se "aranjeze" mai bine in produsul final. Incingem ulei intr-o tigaie non-stick si prajim chiftelele pana se patrund si se rumenesc frumos. Ca sa preveniti a se faramita in tigaie, nu le intoarceti prima data decat dupa ce prin prajire au format o crusta. Dupa aceea totul e foarte simplu.