Chiftele De Porumb
Sursa Chiftele de porumb
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
By Martha Stewart.
Incredibil de bune!
Din cand in cand mai prind emisiunile culinare de pe Euforia. La pensie cred ca le voi prinde pe toate :D Mi-am zis sa incerc si eu chiftelele Marthei si m-am jucat intr-o zi, mai ales ca primisem niste porumb conservat, de la o ruda, vreo 5 borcane :)
Pot sa va spun ca am repetat reteta de cateva ori, asa mult ne-au placut.
Ok, eu am folosit circa 500 g boabe de porumb, 2 oua, 2 linguri de faina (Martha zice de 1 ou si 1 lingura de faina), 1 1/2 lingurita zahar, 1/4 lingurita sare, 1/4 lingurita piper.
Galbenusurile se amesteca cu sarea, zaharul, piperul, porumbul si faina, dupa care se adauga albusurile batute spuma.
Se ia cu lingura din compozitie si se toarna in tigaie, prajindu-se chiftelele pe ambele parti in ulei incins.
Se scot pe servetele care sa absoarba surplusul de ulei.
Foarte bune, nesperat de bune.
Martha zice ca-s excelente la micul dejun, cu sirop de artar si ceva bacon...