Chiftele De Peste Cu Sos De Iaurt
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va prezint farfuria de chiftele de peste, rezultatul micii competitii cu blogul Sa gatim pas cu pas. Au iesit foarte bune, crocante si aromate. Le recomand ca antreuri, insotite de branzeturi si tartine cu salate pentru o zi deosebita, o aniversare, deoarece sunt usoare si de efect. Va veti impresiona cu siguranta invitatii.
Ingrediente pentru 20 de bucati:
1 ou
3 trunchiuri de merluciu, fierte si dezosate
o ceapa alba taiata marunt
2 catei de usturoi presati pentru compozitie si 2 catei de usturoi pentru sos
piper
sare
marar uscat maruntit
maghiran uscat maruntit
ulei pentru prajit
malai pentru pane
un borcanel de iaurt pentru sos
o felie de paine fara coaja inmuiata in apa si stoarsa bine in palme
Amestecam intr-un bol, pestele, ceapa, usturoiul, oul, paine, mararul, maghiranul, sarea si piperul. Formam in palme bilute din aceasta coca, le trecem prin malai si le prajim uniform la foc mediu timp de 2-3 minute.
Servim chiftelutele cu un sos racoritor facut din iaurt, usturoi (optional) si mult marar. Putem inlocui de minune usturoiul cu frunzulite de menta (desfacem un plic de ceai), care este mult mai adecvat pentru o petrecere.