contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftele De Linte La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

chiftelute de linte poza8

Ţineţi minte cinci cuvinte:
E bine să mâncaţi linte!

Ce iti trebuie (poza 1)
- 350gr linte uscata (am folosit linte verde)
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- pesmet
- 1 ou
- sare, piper, cimbru uscat

Plan de lucru:
-se lasa lintea la inmuiat peste noapte, apoi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece aproximativ 30 minute. (poza 2). Lasam sa se raceasca si apoi le transformam intr-o pasta (poza 3).
- Amestecam intr-un bol lintea, morcovul, ceapa tocate marunt, cartofii dati prin razatoare, oul, condimentele si daca este cazul adaugam si pesmet (pozele 4 si 5). Din acest amestec formam chiftelutele (poza 6).
- Acoperim chiftelutele cu pesmet (poza 7). Le asezam intr-o tava acoperita cu foaie de copt. Le lasam la cuptorul incins sa se rumeneasca pe ambele parti (aproximativ 20 minute pe fiecare parte).
- Pofta buna! (poza 8 )

Timp de preparare: 60 de minute

chiftelute de linte poza1 chiftelute de linte poza2 chiftelute de linte poza3 chiftelute de linte poza4 chiftelute de linte poza5 chiftelute de linte poza6 chiftelute de linte poza7 chiftelute de linte poza8
Filed under: A6. Preparate fara carne