Chiftele De Linte La Cuptor
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Ţineţi minte cinci cuvinte:
E bine să mâncaţi linte!
Ce iti trebuie (poza 1)
- 350gr linte uscata (am folosit linte verde)
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- pesmet
- 1 ou
- sare, piper, cimbru uscat
Plan de lucru:
-se lasa lintea la inmuiat peste noapte, apoi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece aproximativ 30 minute. (poza 2). Lasam sa se raceasca si apoi le transformam intr-o pasta (poza 3).
- Amestecam intr-un bol lintea, morcovul, ceapa tocate marunt, cartofii dati prin razatoare, oul, condimentele si daca este cazul adaugam si pesmet (pozele 4 si 5). Din acest amestec formam chiftelutele (poza 6).
- Acoperim chiftelutele cu pesmet (poza 7). Le asezam intr-o tava acoperita cu foaie de copt. Le lasam la cuptorul incins sa se rumeneasca pe ambele parti (aproximativ 20 minute pe fiecare parte).
- Pofta buna! (poza 8 )
Timp de preparare: 60 de minute
Filed under: A6. Preparate fara carne