Chiftele De Ghebe, La Cuptor
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eh, dragii mei azi va poftesc la chiftelute bune si sanatoase. Desi am avut solicitari sa le prajesc, la
final cei care imi sugerasera asta s-au declarat incantati ca n-am facut-o. Nu stiu altii cum sunt, dar la mine cand vine vorba de chiftele prajite... ma gandesc de doua ori. Imi plac si cele prajite, ca deh sunt gustoase insa de fiecare data cand consum imi bate ficatu'n tzeava si m-anunta ca el e cat se poate de jenat. :)) Asa ca apelez cu drag la cuptor. :)
final cei care imi sugerasera asta s-au declarat incantati ca n-am facut-o. Nu stiu altii cum sunt, dar la mine cand vine vorba de chiftele prajite... ma gandesc de doua ori. Imi plac si cele prajite, ca deh sunt gustoase insa de fiecare data cand consum imi bate ficatu'n tzeava si m-anunta ca el e cat se poate de jenat. :)) Asa ca apelez cu drag la cuptor. :)
Ingrediente:
- 980 g ghebe (fierte, tocate si stoarse)
- 300 g ardei copt
- 150 g ceapa (curatata)
- 150 g morcov (curatat)
- 200 g orez fiert
- 100 g pesmet
- 15 g faina
- 35 g usturoi zdrobit (5 catei)
- 1/2 legatura patrunjel (tocat)
- 1 lgt piper
- 3/4 lgt sare grunjoasa
- .......
- 100 g pesmet pentru dat chiftelele
Cum procedam:
1. Bagam separat ceapa, morcovul si ardeiul copt in robot sau la masina de tocat.
2. Punem toate ingredientele intr-un vas incapator si amestecam bine.
4. Formam din compozitie chiftele, le dam prin pesmet si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt/silicon.
6. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca complet inainte de a le transfeera pe un platou.
Pofta Buna!