Chiftele De Dovleceii Cu Frunze De Sfecla

articol scris de nawal blog gastronomia-marocana.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- Usturoi verde
- Ceapa verde
- 50g de faina
- 4 oua, batuta
- 1 mana de frunze de sfecla rosie
- 1 mana frunze de patrunjel coriandru, taiate
- 1-2 linguri ulei de masline
- Ulei pentru fript
- Sare si piper
Mod de preparare:
Dovleceii se spala si se dau pe razatoarea mare sau in robot, se storc bine din apa si se amesteca cu usturoi verde si ceapa verde taiate marunt , se adauga frunze de sfecla taiata , patrunjel coriandru, ouale si faina, ulei de masline , se asezoneaza dupa gust.
Se formeaza chiftelute din amestecul de dovlecei cu ajutorul unei linguri si se pun in tigaie cu ulei incins ,Se prajesc cate 2-3 minute pe fiecare parte la temperatura medie, Se servesc calde cu feliile de lamaie.
Pofta Buna شهية طيبة