Chiftele De Dovlecei
articol scris de retetelebunicii blog retetelebunicii.ro
In concediul recent incheiat Alex impreuna cu Mada au fost la Micanesti, un sat din comuna Zam, judetul Hunedoara, situat la ~ 60 de km de Deva. Impreuna cu ei au mai fost Claudia (mama Madalinei), Horia (tatal Madalinei), Cami (matusa Madalinei) si, bineinteles, Mama Ica (bunica Madalinei).
Alex le-a preparat intr-una dintre seri chiftele de dovlevei, a caror reteta o are de la mama lui.
Ingrediente
- 1/2 de kg de dovlecei
- 6-7 linguri de faina
- 2 oua
- 2 lingurite de sare
Mod de preparare
Se curata dovleceii dupa care se taie in doua, se curata in interior (daca au seminte) si se dau prin razatoarea mica. Se pune sarea si se lasa ~ 10 minute pentru ca apa sa iasa din dovlecei. Se storc foarte bine pentru a ramane cat mai putina apa in compozitie.
Se adauga ouale si faina, apoi se amesteca pana se obtine o pasta. Cu ajutorul unei linguri se fac chiftelute care apoi se prajesc in uleiul incins. Chiftelutele pot fi lasate sa se prajeasca mai puternic sau pot fi scoase imediat ce s-au rumenit. Se pun intr-o farfurie tapetata cu servetele pentru a se scurge de ulei. Pot fi servite atat calde cat si reci.
Pot fi servite atat ca aperitiv (se adauga sare / patrunjel / marar … fiecare poate imbunatati reteta in asa fel incat sa-i fie pe plac), cat si ca desert (peste chiftelute poate fi presarat zahar pudra amestecat cu zahar vanilat).