Chiftele De Dovlecei
Sursa Chiftele de dovlecei
articol scris de barthajanos blog retetevegetale.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
2 dovlecei mijlocii, 3 oua, 1 lingurita condiment din legume, 2-3 fire de usturoi verde, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 7-8 linguri faina, 250 ml ulei, piper macinat, sare.
Mod de preparare
1. Cureti de coaja dovleceii, ii dai pe razatoarea mare si ii presari cu sare. Ii lasi la scurs intr-o strecuratoare, pentru 10 minute.
2. Speli, cureti si tai marunt usturoiul, mararul si patrunjelul. Amesteci dovleceii cu ouale batute, condimentul, faina, verdeata si piper dupa gust, pana cand obtii o compozitie putin mai groasa ca aluatul pentru clatite.
3. Incingi uleiul intr-o tigaie. Iei cate o lingura din compozitie si pui la prajit chiftelele.
Le intorci pe ambele parti, apoi le scoti pe o hartie absorbanta. Sunt mai bune calde, cu piure, cartofi prajiti sau orez. Reci, poti sa le servesti langa o salata de rosii sau ardei copti.
Sfat: Incearca reteta si cu branza feta sau cascaval ras, adaugate in compozitie.
Slim&Fit - Produs de SlabitSfat: Incearca reteta si cu branza feta sau cascaval ras, adaugate in compozitie.