Chiftele De Dovlecei
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
1,300kg dovlecei
200g telemea de vaca
2 legaturi de marar
3 linguri de faina
2 oua
piper
Se curata dovleceii de coaja.
Se dau prin razatoarea mare, se dau cu un praf de sare si se lasa jumatate de ora sa-si lase zeama.
Dupa ce si-au lasat zeama se storc bine.
Se adauga branza rasa, mararul tocat, faina, oul ( am vrut sa pun 2 oua, dar compozitia a avut nevoie numai de unul), piper si se amesteca bine compozitia rezultata.
Intr-o tigaie se incinge mai mult ulei (cat sa acopere jumatate chiftelele), iar cu lingura se ia din compozitie cam trei sferturi de lingura si se pune cat mai frumos in tigaie. Se ia asa pana se umple tigaia.
Cand s-au prajit pe partea aceasta se intorc invers sa se prajeasca si pe partea cealalta si apoi se scot intr-un castron cu hartie absorbanta. Se repeta asa cu toata compozitia pana cand chiftelele s-au terminat.