Chiftele De Dovlecei Cu Bacon
articol scris de DanMonica blog Bucatareli cu Monica
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 2 kg dovlecei
(eu am avut 2 dovleci mai marisori)
- 400-500 gr. bacon
- 100 gr. morcovi
(2 morcovi)
- 2 cepe mari
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 4 cartofi
- 1 gogosar
- 1 capatana usturoi
- 2 oua
- 10 linguri faina
- sare
- piper
Curatam dovleceii de coaja, ii radem, ii dam pe razatoarea mare si ii lasam la scurs intr-o sita.
Cartofii curatati ii dam pe razatoarea mica, ii punem intr-o sita,
ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs.
Intr-un castron mare amestecam:
baconul si gogosarul taiate cubulete;
ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul tocate marunt,
si morcovul dat pe razatoarea mica.
Adaugam dovlecelul si cartofii storsi bine, ouale si condimentele.
Dupa ce potrivim de sare adaugam, treptat, faina.
Cu o lingura luam din compozitie si punem intr-o tigaie cu ulei incins sa se prajeasca.
Dupa ce s-au prajit bine pe ambele parti scoatem chiftelele pe o hartie, sa asoarba uleiul.
Se servesc ca aperitiv, atat calde cat si reci.
Asa de bune au fost incat mare parte din ele le-am mancat goale.
Pofta buna !