Chiftele De Dovlecei-aperitiv
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
2 dovlecei potriviti
1-2 cepe
usturoi
piper,cimbru
1-2 legaturi marar
o legatura patrunjel
2-3 oua
faina
pesmet
ulei
Mod de preparare:
Dovleceii se spala, se curata,si se dau pe razatoarea mica,se amesteca cu sare si se storc bine de surplusul de zeama.Se adauga ceapa tocata , usturoiul zdrobit,verdeata tocata marunt,ouale, faina si pesmet cat sa se ingroase ,sa se poata forma chiftele .Se potrivesc de sare,piper , condimente. Se tine cam o ora compozitia la rece inainte de preparare.Se formeaza chiftele, se dau prin faina amestecata cu pesmet si se prajesc in ulei incins la foc potrivit pe ambele parti.Le puteti modela si rotunde gen gogosele. Dupa ce se prajesc se scot pe hartie absorbanta pentru a elimina surplusul de grasime.